U wilt de houten vloer zelf gaan opknappen en kleuren!
Dat kunt u zelf doen of voor het beste resultaat laten doen door een parketteur.
Belangrijk is dat het hout geheel kaal geschuurd is en vrij van lak resten of hardwax is. Ook mag de houten vloer niet te grof worden geschuurd, want als u kleurolie gaat wilt gebruiken dan zal dit meer accent geven! En zult u alle schuur krassen terugzien, en donkere kleuren versterken dit echt nog meer.
Wij adviseren u om geen 2-componenten olie te gebruiken als doe het zelfer, en de vraag waarom is makkelijk voor u uit te leggen. 2k of 2-componenten olie bestaat uit de basis olie met een droog versneller, deze zorgt dat de olie sneller droogt maar ook in het blik zal deze door drogen en de olie is daarna niet meer bruikbaar. Dat is natuurlijk zonde, en mocht u nog plekken in de toekomst willen bijwerken! 
Maar waarom adviseren wij u een 1k of 1 componenten vloerolie!
U hoeft de olie niet binnen een tijds bestek van 3 of 4 uur te verwerken, en dat geeft heel wat minder druk tijdens de verwerking van de vloerolie. Als u vloerolie over heeft, en u bewaart dit in een gesloten verpakking dan kunt u het in later stadium weer gebruiken. 
Bijvoorbeeld als u wat onderhoud aan uw houten vloer wilt plegen. 
Dan heeft u het juiste product met de juiste kleur zo bij de hand.
Vloerolie die wij u zeker aanraden voor mooie sfeer kleuren zijn de olien van Rubio Monocoat!
Deze zijn uitstekend water en vuil afstotend en worden niet alleen gebruikt om houten vloeren maar, ook houten badkamer meubels te behandelen. 
RMC olie heeft een zeer grote keuze aan kleuren en kunt u verkrijgen in een hersluitbare blik van 0,3liter 1liter 
http://www.beschermthout.nl/hardwax-olie/rubio-monocoat/
http://www.beschermthout.nl/hardwax-olie/rubio-monocoat/
Mocht u vragen hebben over dit product dan geven wij u natuurlijk een passend advies, want elke houtsoort zal een eigen verkleuring geven!